Ekeskogs Gård

En idyllisk vacker gård belagd på Gotland. Ekeskogsgård är också känt som Gotlands ridakademi och drivs av Hanna Engström.
 

Bild: Katrin Nilsson

Ekeskogs gård är ett intressant ställe att söka praktik på för den som är intresserad av akademisk ridkonst. I det dagliga arbetet ingår vanligt stallarbete som in och utsläpp, mockning och fodring. Man brukar även få ställa upp och ha hästar redo för Hanna när hon ska träna, på det brukar man också själv få tilldelat sig några träningshästar. På gården finns hästar i alla åldrar, både hingstar, ston och valacker.


Bild: Katrin Nilsson

Man får ofta möjlighet till lektioner och/eller tid att se andras lektioner även möjlighet att vara med och se på helgclinics. Det talas mycket om hälsa innifrån och ut för både häst och ryttare för att komma i balans. Hanna som driver gården är en mycket varm och trevlig kvinna som gärna delar med sig av alla delar som finns kring att driva en hästgård, vilket gör en långtids praktik både mångsidig och lärorik.


Bild: Katrin Nilsson

Gården har dessutom tillgång till paddock, ridhus och vackra skogsstigar. Det är även nära att köra ner sin häst för en vacker ritt bland raukarna nere vid havet.


Bild: från Hanna Engström/Facebook

Hemsida: http://www.ekeskogs.com/

Har du tips om något ställe andra hästälskare skulle kunna söka praktik?
Skriv en kort text om platsen, gärna med länk om de har någon hemsida eller annat sätt att komma i kontakt med platsen.
Skicka till: [email protected]

~Hästliv


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hastlivblogg.blogg.se

En liten tips och trix blogg för alla hästintresserade.

RSS 2.0