Inspiration

Hästskon är något av en symbol för hästsporten runt om i världen. Och alla som håller på med hästar har ägt en någon gång i livet. Hästskons vara och icke vara under hästarnas hovar idag är ett omdiskuterat ämne, men om vi från går det för en stund. Alla med skodda hästar samlar på sig ton av hästskor genom åren och de som inte vill sätta skor på sin häst, varför inte använda dem som inredning istället.


Det är vanligt att man ser hästskor uppsatta  på väggar, i Sverige är det vanligast att man ser hästskor som är uppsatta som ett U, det har länge sagts att skon ska sitta så för att lyckan inte ska rinna ur. I vissa andra länder har man som tradition att sätta skon på andra hållet "för att djävulen inte ska kunna sätta sig i den".


Men det finns så många fler sätt att dekorera sitt hem med hästskor idag. Kanske svettsa ihop dem till en ljusstake? en taklampa eller varför inte ett tidningsställ. Finns mängder med ideér att plocka med sig.


Kan du inte svettsa själv och/eller inte känner någon som kan hjälpa dig så finns det redan många hantverkare ute på marknaden. Ett tips är Alegårdens Islandshästar , klicka på länken och se några vackra hantverk de kan hjälpa till med.

Har du tips på någon annan "hästig" dekoration man kan pryda sitt hem med maila: [email protected]

~Hästliv


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hastlivblogg.blogg.se

En liten tips och trix blogg för alla hästintresserade.

RSS 2.0